top of page
Vyhledat

Erotická a tantrická masáž - jaké jsou mezi nimi rozdíly?

Nenechme se zmást podobností, erotická a tantrická masáž jsou odlišné cesty k objevení intimního potenciálu a vnitřní energie. Zde jsou klíčové rozdíly:


Erotická masáž: Zaměřuje se na fyzické potěšení a uvolnění skrze stimulaci erogenních zón a citlivých míst těla. Je to spíše krátkodobý zážitek, který je založen převážně na tělesném uspokojení a sexuálních impulzech. Zdrojem vzrušení je masér/ka. Bývá proto méně oděna a přijímající jí může dotek oplácet. Energie může skrz genitální orgasmus odejít a přijímající se může cítit unavený.



Tantrická masáž: Přináší hlubší a komplexnější přístup k intimnímu prožitku. Využívá principy jógy a meditace ke spojení tělesného, emocionálního a spirituálního vědomí. Záměrem je dosáhnout harmonie, sebepoznání a kultivovat sexuální energii, aniž by se zaměřovala pouze na sexuální uspokojení. Pozornost je zaměřena dovnitř a přijímající se masérky nedotýká, ale plně je ponořen do sebe sama. Přijímající používá dech a další klíče ke své energii, aby svou energii rozproudil do celého těla a cítil se po masáži vitální, odpočatý, znovuzrozený,... Nebo také úplně jinak, protože každá masáž je unikátní, každý z nás je jiný a máme různý důvod, proč masáž vyhledáme. V masáži nemáme žádný cíl tedy ani dosáhnout orgasmu. Orgasmus (ať už genitální nebo celotělový) může přijít, ale my se o něj nesnažíme. Místo stresování těla a zvyšování tlaku v pánvi se do prožitku uvolňujeme a jsme ve stavu bytí tady a teď, NEdělání. Díky tomu masáž většinou doznívá několik hodin a dnů a může mít hluboké přesah do našeho života.


Hlavní odlišnosti jsou tedy ve způsobu přístupu a záměru masáže. A je skvělé, že si každý můžeme vybrat, co je pro nás to, co právě teď potřebujeme ;)


U mě můžete prožít Tantrickou masáž pro ženy a bezpečně tak prozkoumávat možnosti svého těla a hloubky prožitku ;) Intimní masáž ženám napoprvé nedoporučuji, i když vždy záleží na ženě, jak se cítí a jak je se svým tělem spojená, jaký je její záměr atd. Tantrickou masáž nedělá tantrickou to, že se dotýkáme na intimních partiích. Ty mohou zůstat úplně zahaleny a nedotčeny. Jak bylo řečeno: nemáme žádný cíl a není potřeba na nic a ani na sebe tlačit.


bottom of page