top of page
Vyhledat

Jak pečovat o jizvu po císaři i po letech a podpořit její hojení

Všichni víme, že císařský řez je velkým chirurgickým zákrokem, který přináší naše děti do tohoto světa. Je to neuvěřitelný a krásný způsob, jak se setkat s naším pokladem, který ale s sebou nese i fyzické i emocionální stopy. Jizva prostupuje od kůže přes podkoží až do svalů. Mezi těmito vrstavami jsou fascie, jejiž narušení má vliv na cellkové fungování tohoto 3D systému v našem těle. A jizva na jedné části těla může způsobit problém na druhé části těla. A my si to s jizvou ani nemusíme spojt.



Jizva, která zůstane na našem těle, nám připomíná, že jsme prošly branou smrti a zrození, ale také nám může připomínat překážku na naší cestě k plnému spojení se sebou, se svým podbřiškem a lůnem.  Masáž Léčení jizev podporuje rychlé hojení, uvolnění místa jízvy, ale i emoční zápisy spojené s tímto zážitkem.
Jak pečovat o jizvu po císaři - masáž Léčení jizev

A právě tady vstupuje do hry terapeutická masáž Léčení jizev. Tato úžasná metoda přináší nejenom úlevu a pohodu, ale také nám pomáhá přijmout naše tělo s láskou a náklonností. Masáž se zaměřuje na specifickou oblast jizvy, používá různé techniky, jako je hlazení, tlakové body a hluboké pohyby, které přispívají k rozpouštění jizvené tkáně a podporují obnovu buněk.


Ale není to jen o fyzickém aspektu. Léčebná masáž nám umožňuje propojit se s našimi emocemi, které jsou spojené s naším mateřstvím a hlavně se zážitky z porodu, které jsme si z nějakého důvodu nemohly plně prožít a zůstaly uzamčené v těle. Masáž může pomoci uvolnit napětí, které jsme možná nosily od doby císařského řezu, a umožnit nám rozproudění pozitivní energie a radosti, kterou přináší být matkou.


"Když jsem se poprvé podrobila této masáži, byla to pro mě opravdová očista. Cítila jsem, jak se moje jizva otevírá novým možnostem uzdravení a přijetí. Každé ošetření bylo jako svatý rituál, který mi umožnil spojit se se sebou samou a se svým mateřstvím. Postupně jsem cítila, jak se napětí uvolňuje, jak se moje tělo otevírá nové prostory pro lásku a přijetí. Každý dotyk masérky mi připomínal, že jsem silná a krásná žena, která prošla náročným, ale nesmírně hodnotným zážitkem."


"Léčení jizev po císařském řezu skrze masážní terapii mi přineslo mnoho důležitých výhod do mého života. Za prvé, pocítila jsem fyzickou úlevu. Masážní techniky pomohly snížit bolestivost jizvy, zlepšit průtok krve a lymfatického systému a podpořit celkovou regeneraci tkání. Cítila jsem se volnější, pohyblivější a energičtější, což mi umožnilo naplno si užívat každodenních aktivit a péče o své dítě."


"Masáž Léčení jizev mi pomohla přijmout svoje tělo a jizvu s láskou. Když se na svou jizvu podívám, už nevidím pouze známku chirurgického zákroku, ale vidím tam připomínku síly, odvahy a bezmezné lásky, kterou jsem darovala svému dítěti. Masáž mi pomohla překonat pocit sebeobviňování a nedostatečnosti a nahradit ho hrdostí a úctou k sobě samé."


Dělejte to, co je pro vás nejlepší. Každá z nás má svůj jedinečný příběh a cestu, kterou musíme projít. Ať už se rozhodnete pro léčebnou masáž, meditaci, terapii, fyzioterapii nebo jakoukoli jinou formu péče o sebe, důležité je naslouchat svému tělu a potřebám a dělat to, co vám přináší radost a naplnění. Důležitá je také domácí péče a automasáž.


Pokud se rozhodnete pro masáž Léčení jizev po císaři, jste u mě v masérně vítáné a bude mi ctí projít touto cestou s vámi.


S láskou, Pavlína

bottom of page